Tuesday, December 22, 2009

Girls Out

yepp...sememangnya dh berhabuk blog ni sbb dh lama x update. Sbbnya adalah sya bz melakukan aktiviti harian seperti pegi ke clas dan menyelesaikan semua asignment2 yg ada di hujung2 sem.

Sapela yg nk baca psl rutin harian yg biase mcm tu kan. So, i guess waktu cuti sem ni la masanye utk update semula semua aktiviti2 yg dh dijalankan. =)

Lgpun kt umah de streamyx so bleh beron9 dgn lajunye x
mcm kt hostel tu..


Well..time exam week yg lps adlh minggu exam yg paling tension and memenatk
n otak. Mana tak nye tarikh exam utk sume subjek semuanye dekat2..xde gap langsung.

1nov, 2nov, 4nov, 6nov, 7nov..

de 1 ari tu siap kene kuarantin lg..huhuhu
dhla weekend sblm exam tu hari raya haji..
sya mmg xde kekuatan lgsg nk bukak buku time raya aritu.
plus my cousin plak kawin on 2nd raya haji..
mmg lgsg la x bukak buku..
sakit plak ati bile diingatkn kembali.. =(

dh2 xmo ingt lg sbb title ni pun bknnye nk cite psl exam tp aktiviti lps exam..



jeng..jeng..jeng..



lps seminggu asyik bertapa tgk buku je tiba lah masa nye utk kitorg utk bersuka ria..

me with my study group (Suzan, Sharon, Shinu and Gayu) went to the OU utk same2 enjoy tgk muvee and mkn2..Unfortunately, lg sorg member study group kitorg, Wan x dpt ikut sbb die gi main golf.
Rugi betulll..
tp xpe..Wan dh janji nk bawak kitorg gi main ice skating kt sunway bln 3 nnti..
janji tau wan..!!!


teringat plak time dulu2 slalu gi ou ni ngn my besties, fara je.. n our 1st pit stop adalah PADINI sbb nk usha t-shirts and shoes.. then gi mkn kt foodcourt sbb cik fara ni suke mkn waf
fle die.. hmmm..really missing the good old days


btw dis is the 1st time kitorg kuar same2 and sgtla happening..
baru la sya tau yg sbananye diorg ni de photo disease bak kate suzan.
mana taknye sesampai je kitorg kt ou tu diorg ni x abis2 nk bergambar je..
slagi camera de kt tgn diorg slagi tu la diorg akn asyik bergambar walaupun kite dh jln gi tempat lain.
gile...kn?








Hurmm..on dat day kitorg tgk movie kartun Christmas Carol but yg 3d punye sbb masing2 xpenah lg tgk 3d movie..huhuhu
nasib baik xde cite hantu sbb si sharon ni nk sgt tgk cite hantu..
she said that she really really wanted to see our faces terjerit2 bile tgk hantu..
no way girl..huhu
but before masuk tgk movie kitorg gi mamam dulu kt pizza hut sbb dh x tahan sgt lapar..
plus masing2 x mkn pa pe lgsg before gerak gi ou tu..


Lps semua dh kenyang barula kitorg gi jln2, window shopping n etc..
tp sya sbnanye x window shopping pun.
i bought myself a box of crabtree's..
dlm tu de hand and body lotion, hand therapy and shower gel..
ayu ckp tggu time krismas sbb diorg mesti de wat promotion..
well, mmg btul pun..kalo x de promotion sume item tu costs about rm2++..
tp ni tinggal rm1++ je..
tu yg grab trus..hehehe

then, beli besday present utk Min (my rumate)..


ooppss..
berbalik kpd cite asal..
xramai org pun yg nengok movie tu dat day..
mybe sbb weekdays kot..
bez jgk 3d movie tu..
rase mcm salji turun depan kitorg je..


tp yg kelakarnye de jgk hantu krismas dlm movie tu..
dhla pkai 3d punye spec..
mmg la kitorg terjerit2 dlm tu..
smpai yg terlompat ats kerusi pun de..
hantu die betul2 muncul kt depan mata..huhuhu

aaiiissshh...cite kartun pun bleh jd cmni ke kawan2..
bkn cite hantu betul2 lg..
sharon, i guess ur wish is granted..

<______>




Lps abis je movie tu sume gelak2 teringat action masing2 time tgk cite tu..
hehehe..
Then we straightly headed back to Unisel sbb besoknye sya kene bgn awl nk gi basuh umah sewa..
Yuppp..next sem i am no longer staying in the hostel.
Sungguh penat 2 org nk basuh umah 2 tingkat sbb nye yang lain semua de paper..
nnti next entry sya akn upload kn gmbar umah tu k.. =)




signature

Go Fishing!!!

Fishing???
sya sbananye bkn la minat sgt bab2 fishing ni tp saje je menyibuk ikut ayah ngn famili angah gi fishing..
sbb nye fishing kali ni bknnye dok kt tepi sungai or naik bot gi tgh sungai..


Tapi...

kite yg tido kat ats sungai..

muahahaha..

actually,kt area umah sya de 1 tempat ni nma nye Teluk Bayu..
kt cni de org bela ikan dalam sangkar n de jugak chalet terapung utk org2 yang minat fishing..
so,xpyh la susah nk gi sewa bot or something utk fishing
kn..
siap bleh bawak the whole family lg join fishing ni..


fara sure ingt lg tempat ni sbb kite penah ronda2 naik moto buruk sya time fara dtg kedah dulu.. ingat x? konon2 nye gi sana bleh la jumpe futballer kedah..hu
huhu


well..utk nk sampai ke chalet tu pun of course la kene naik bot kn..
dh nama pun chalet terapung..


mula2 sampai kt sana sya rase sebijik macam cite duyung la plak..
keliling sumenye air sungai..
pastu bleh fishing kt keliling umah tu..
bez sngt..

ayah la org yg paaaaling excited nk fishing mengalahkan my cousins..
after lunch die trus gi pasang umpan and try utk dpt ikan yg besar..
konon nye la..
tertunggu2 jugak kot2 la bleh merasa mkn ikan besar mlm tu..
hehehe



xpe la ayah..dpt ikan kecik pun jd la ye..
sbb dr pg sampai ke mlm ayah sorg je yg dpt ikan2 tu..





oopppsss..x ingt plak nama ikan tu..huhu

sori..i told u i really not good in fishing ape tah lg nk ingat nama ikan..hehehe


well..sya plak sekor ikan pun xdpt..
huhuhu..
dh puas try byk kali tp..
tetap x dpt jugak..


yang paling best nye time dinner la sbb kitorg dpt makan sume ikan2 tu..
mcm2 lauk ada smpai xtau nk makan yg mana satu..
yela..
tukang masak pun ramai..huhu..
makngah, tok, and tok nah..



semuanye berjalan lancar until ayah kene sengat dgn ikan duri time nk cabut mata kail dr mulut ikan tu..
sume org terkejut time tu..
nk g klinik pun kat darat n kitorg kene tggu sampaila bot datang.
hmm..agaknye ikan tu dh geram sbb dh byk kwn2 die kene tangkap kot..huhuhu
lps tggu dlm sejam, sya drive bawak ayah gi klinik and kene suntikan..


the next day angah dapat ikan besar sampai nk siang pun kene potong 14 kerat..
ikan tu ala2 macam belut je rupe nye tp lg besar n panjang..
sume org b'lumba2 nk dpt ikan paling besar aritu..
walaupun sya xdpt ikan but still sya seronok sangat join diorg gi fishing..


nevermind..
lain kali sya bleh try lg utk dpt ikan..


neway, i'm thinking of to bring my frens there one day..
sya rase awin paling suke skali ngn fishing stuff ni..
hopefully bleh bwak my buddies plak..
korg mesti nk kn..kn?

<___________________>






signature

Saturday, October 10, 2009

Picnic At Sg Tekala

Yey...
Last week sya pegi picnic wif my clasmates Nadiah, Ezi, Fazilah, Shahrul, Wan and Me kt Sg. Tekala, Langat.
Walaupun dh seminggu tapi baru skang de masa nk update. Lately wifi x berapa laju kat hostel.
At first, nadiah yang ckp kt sya jom gi picnic nk?
So, without thinking sya pun terus jawab jom..jom! =)
Memandangkan kitorg semua xde clas ari isnin so berangkat la
kitorg ke sana isnin lepas.
Tambah2 lg weekdays plak so dh confir
m xramai org.



Yaya, Ezi ngn Fazilah dah bgn awal pagi sbb nk siapkan sandwich untuk kitorg.
Kesiaaannn diorg.
So sorry sya xdpt tolong sbb sya kat blok siswa and korg kat blok siswi.
Neway, sandwich tu sgt2 la sedaaaaap.
X rugi korg bgn awal pg.
*________*






On the way ke sana kitorg ikut jalan jauh sikit.
Sbb nk cari KFC punye pasal.

Bukan ape takut sandwich x cukup untuk kitorg mkn nanti.
Dah jumpa KFC kt semenyih kena plak tggu 20 minit utk diorg go
reng ayam.
Yela..awal2 pg mana la de org nk beli KFC lg.

Still waktu breakfast lagi.
Tu pun kire nasib baik la diorg nk jugak goreng ayam tu.



Kitorg sampai kt sana dlm kul 10.30 pg and memang dah expected xramai org pun kt sana.
Apa lagi...

Kitorg pun mmg dh x sabar2 dah nk terjun dlm sungai.
Disebabkan xde org, kitorg pun bleh la pilih tempat yang best sikit.
Tapi, sebelum masuk kena bayar entry fee tau.
X mahal pun just RM 1 for adult and RM 0.50 for childre
n.
Patut la tempat die bersih je rupanye de org cuci.
Ok la tuuuuu..







Alhamdulillah time kitorg pegi sana mmg x hujan cuma awal2 tu mendung je.
Hmm..kitorg lunch dgn sandwich, KFC, and keropok je.
Xde makanan berat mcm nasi pun al maklumla semuanye
nk cepat dan pantas je. Huhuhu



Lama gile kitorg berendam kat dalam air tu.
Dr pg sampai la ke petang.

Semuanye mandi macam xpenah jumpa air sungai. Hehehe
Klakar la korang especially shahrul.
Die mandi macam budak kecik. Macam2 aksi die buat.
Action kamen la, renang berirama la.
Kan yaya?
Puas kitorg tergelak tgk die.
Walaupun air sungai tu sejuk sampai menggigil badan pun still x nak naik jugak.









Bile semuanye dh xtahan sejuk baru la kitorg decide nk bertolak balik.





On the way home, kitorg ikut jalan lain.
And lucky us kitorg lalu kt empangan semenyih.
Tempat die cantik gile.
And we decided nk stop by jugak amik gambar walaupun masing2 dah letih sangat mandi manda.






At last, kitorg sampai unisel pun around 6.30 pm.
Dalam kete pun masing2 dah tetido.
Except for the driver la.
Nasib baik wan yang tolong drive my car.
Bleh la sya tido. hehehe


Thanks korang sbb plan picnic ni.
Walaupun dah alomost 3 years kite jadi kawan tapi x penah lg kite g picnic kan.
Memang best sangat2.
I really enjoy that.
<__________>
Next sem kite dah last sem.
Hopefully our friendship last till de end of time.
Luv u guys..
Ummmmuuaaaahhh.




signature

Monday, September 28, 2009

Ooohh Damn..!

Apa rasanye kalo baru blk dari cuti raya seminggu tetiba tengok bilik dah berkulat???



Yupp...
Dah berkulat. Siap berb
au lagi.
Lantai dah jadi kuning..kaki almari dah pecah.
Puas cari kat celah siling mana air bleh masuk.
Padahal xde pun tanda @ kesan air kat siling. Bersih je.
Diorg ni cakap air yang tersumbat kat balkoni depan tu yang masuk dlm bilik.
Tapi ntahla..
Buntu kepala otak nak pikir.



Rasa macam nak marah, nak nangis, nak mengamuk semua ada.
Dahla penat2 drive. Sape la yang x angin
kalo cmni.



Rak buku sya pun dah rosak teruk.
Sedey gile. Dahla rak tu beli pakai duit gaji keje part time lepas stpm dulu.
Still ada sentimental value lagi. =(



Barang yang atas lantai xpayah cakap la. Memang
semua dh jadi sarang kulat.
Kat bawh katil sya simpan semua kasut2 dalam kotak.
Kotak tu pun dah jadi lembik macam agar2.
Dah suspen nak tgk kasut kat dalam kotak tu.
Nasib baik semua kasut2 tu bleh pakai lagi.
Tapi kena cuci dulu sebab kat kasut tu pun jd berkulat jugak.
X dapat bayangkan cmne rasanye kalo semua kasut2 tu dah rosak.
Memang menangis x berlagu la jawab nye.



Disebabkan tension yang teramat terus call awin ngn mus ajak g tesco kat kuala selangor sbb nak beli rak.
Akhirnya beli jugak rak plastik lima tingkat.
Haaa...puas hati!
Lepas ni kalo masuk air lagi, hujan tempias ke ape ke...
X payah risau rak nk rosak lagi.




Tapi...



Camne la nak bawak blk rak ni naik kete dgn 4 org dalam keta.
Last2 skali kitorg sumbat jugak rak tu kat seat belakang.
Sya ngn awin yang duduk belakang.
So, kitorg yang kena riba rak tu.
Nasib baik ringan je sebab plastik.
Fuuuhhh..



Bila dah sampai umah bermula la episod mengemas bilik.
Proses mengemas punye la banyak macm baru masuk sem.
Siap mengemas pun dh pukul 12.



The next day ada test account.
Aduuhh.. tensionnye berdouble2 plak.
Cuti seminggu memang langsung x study pun.
Dah nama pun cuti raya.
Sah2 la balik beraya. Huhuhu..
Apa la nasib.... =(



Sok nak pegi report kat jananiaga pasal masalah ni.
Hopefully diorg dtg repair paip yang tersumbat tu.
And masalah nih xkan jd lagi nanti.




signature

Cameron Highland

Dah lama rasanye x pegi cameron. Rasanya last pegi pun masa sekolah rendah dulu. Huhuhu..
Alhamdulillah, weekend baru2 nih dapat jgk holiday kat sana. Bukan setakat ngn famili sendiri je tapi dgn Yasmin n Hafi sekali.



Plan asal memang x nak pegi pun cameron ni. Sbb ari ahad dah nak kena balik unisel. And org2 yang sepatutnye join ialah my family and mak uda with her family.



Tapi....



Disebabkan atas faktor2 yang xdpt dielakkan mak uda xdapat join. So, untuk x nak membazirkan 3 bilik yang telah di'booking' oleh mak...
jadilah sya sbg bidan terjun ke cameron.




<___________>

I likeee.....




Masa bertolak dari umah konvoi 3 keta.
Keta ayah, keta syamil dan keta sya.

Rasa mcm masing2 dah ada famili sendri plak. Hehehe.
Then,janji nk jumpa semua orang kt condo syamil kt ipoh. Sebab syamil nk park keta dia kat umah. So tggal dua keta je yang naik cameron.
Keta sya?? Of course la syamil adik yang drive. Sbananye takut gak nak naik cameron tue. Dah la viva tu manual. X pasal2 keta tu turun ke bawah nanti. huhuhu



Setibanya kami kat atas cameron tue terus pegi lunch kt Restoran Buluh Perindu.
Lepas tu baru check-in kat Heritage Hotel.





Dah elok2 landing kat atas katil tu tiba2 mak ajak pegi jalan2.
Dah sampai sana pun lewat petang jadi banyak farm yang dah nk tutup tapi sempat jugak masuk taman cactus.
So, berposing la kami2 semua di taman cactus tersebut. :)













Dah puas jalan2 kat taman cactus tu kami pegi ke pasar plak.
Kat pasar nih still ramai org yang datang beli sayur suma.
Part nak beli sayur nih kureng skit feveret nye. So...sya,min ngn syirah dok je tepi jalan tunggu mak settle borong sayur.
Time tu memang dah terasa dah angin sejuk sampai ke tulang. Sweater
plak tertingal kat hostel. Memang kesejukan la kami bertiga kat tepi jalan tu.
Sedap jugak makan jagung panas time seju
k2 camtu.





Lepas dah settle borong sayur, kami pegi ke kedai2 jual souvenir plak.
X de la tempat yang eksklusif pun. Just yang tepi2 jalan je.
I bought nothing for myself.

Tapi min beli bantal strawberry dgn kasut strawberry.
Claaaaasssss gitu.

Semuanya strawberry.



On the way balik ke hotel kami singgah plak di pasar malam.
Kat pasar ni still jual sayur,strawberry
and souvenir skit.
Makanan x banyak sangat pun. Dahla nk cari kedai makan susah.
Masing2 borong strawberry kat sini.
Sya pun ada jgk beli untuk member2 kat unisel.


Hope u guys like it eventhough x tau m
anis ke masam. Huhuhu






Dah penat borong semua barang kami terus balik ke hotel
.
The next day, kami pegi ladang teh BOH plak.
Sya yang ajak ayah pegi sana. Sbb dulu datang x semp
at masuk kilang teh tu.
Yela, sampai pun dah lewat petang. Kilang pun tutup la.
Skang nk tebus balik. Hehehe

Jalan masuk ke ladang tu agak mencabar la jgk sbb one way. Dahla jalan pun macam anaconda. Setiap kali lalu kt selekoh kena bagi hon. Nasib baik syamil yang drive. =)



Seperti yang diharapkan, kali ni dapat la jugak masuk kat dalam kilang teh tu.
Tapi visitor path dia pendek sangat. X puas nk berjalan2 dalam kilang tu.
Nk tgk ke cmne diorang proses daun teh?

Sila lihat gambar yang x seberapa di bawah ye.. =)













Dah abis melawat kilang teh tu, kami lepak kejap kat tempat minum yang dah disediakan. Saja je menikmati pemandangan ladang teh yang memukau saujana mata memandang. Ceewaaaaahhh. :p

Sedar tak sedar dah petang rupanye walaupun cuaca macam baru je kul 9 pagi.
Disebabkan masing2 nk tuju arah lain, kami berpecah kat tanah rata. Sya ngn min nk gerak balik Unisel. Mak, ayah ngan adik2 plak ke ipoh.
Merasa la jugak turun cameron drive sendri.
Takut jugak kalau2 min muntah on the way turun tu.

Tapi....
Dia x muntah pun. hehehe. Ni bererti pemanduan saya berhemah dan berhati2.

<_____________>

Thank you mak, ayah sbb bawak pegi makan angin.
Lain kali bleh kite pegi tempat yang jauh sikit ek. =)
Luv ya.



signature

Thursday, September 24, 2009

Happy Birthday Cik FARA


Happy Birthday Wan Farah Hillia!!!!


Thn ni cik fara selamat la ye menyambut hari lahir tanpa balingan tepung dan curahan air dari cik sya,cik awin dan cik ayu. Sampai calar balar ye badan cik ayu abis cik fara kerjakan. Puncanye sbb nk balas dendam. Kesian cik ayu. Ish..ish..ish.. Awin pun kena jgk kn fara? Sya je yg terselamat. Sbb cik fara xdpt kejar.Hehehe


Fara,walaupun kite jauh tapi sya xpenah lupe fara. Eventhough sya senyap aritu pun bkn sbb nk lari dri fara. Sya xnk susahkn fara dgn problem sya. Lagipun fara dgn farid skrg. Lebih baik korg spent time sama2 je. Tambah2 ni first time korg sambut puasa ngn hari raya sama2. Plus celebrate birthday korg sama2. Banyak event yang bermakna untuk korang kali nih. Sya bleh settle problem sya sendiri. I'm an independent girl. =)


Setiap saat sya ingat je kenangan kite time tinggal sama2 dulu. Lari2 kt hostel, cakap jerit2, lepak tgk movie sama2 every friday nite, tido sampai tghari n byk lagi. Skrg ni dh x bleh rasa dh mcm tu lagi. Sedey la. Kejap je dok ngn fara. Tapi xpe, walaupun kejap tu la memori yang paling bermakna sekali sepanjang tinggal kat hostel.


Once you be my bestfriend you will always be..
Happy Birthday my dear.
May your special day be filled with memories, friendship and happiness.
Luv u sooo much.


signature

Sunday, August 9, 2009

Countdown

Tinggal beberapa hari saja lagi saya akan masuk semester baru..
Malasnye!!!
rasa macam baru saja start semester break..
sedar-sedar je dah nak kena balik unisel..huhuhu
tak suka.. tak suka..


Walaupun dulu time secondary school memang dah biasa tinggal kat hostel tapi masalah homesick tu tetap tak boleh hilang..
adeehhhh...
At least the 1st week tu still terbayang la lagi macam mana rasanya duduk kat umah..


Ada banyek sebab musabab kenapa malas nak masuk sem baru..


1) tak suka sebab kena queue yg saaaaaaangat panjang dan lama kat main hall hanya semata-mata untuk bayar yuran.



2) lepas dah settle yuran, lagi skali kena queue and tunggu berjam-jam lama nya untuk register hostel pulak.



3) lepas dapat kunci rumah/bilik kena mop lantai, cuci kipas, basuh toilet, and bersihkan suma habuk/sawang yang ada.



4) then, angkat barang-barang masuk rumah baru. kalau baju saja tak pe jugak. ni ada tv , washing machine, peti ais. letihnye.


tu la antara sbb yg sye mls nk masuk sem baru. tp xpe, benda ni akn berterusan lg 2 semester je lg. Then, i will finish my study. sabar...sabar..




latest news

td dpt fon call dr syaz (my housemate). die bgtau yang sem depan die xkn tggal same ngn kitorang lg.
reasonnye disebabkn skrg ni nama die dlm waiting list utk hostel so die xnk tggu and decided to stay outside. another reason ialah die dh penat buat clearance every semester so better for her to stay outside.


agak terkejut jgk bile die dah wat decision tu.tp nk wat cmne. it's her decision.
so, skrg ni umah kitorang just tinggal sye, min, awin, ina and ayu. we need to find someone else to replace her.


But deep down in my heart, i still hope that she change her decision to stay outside.
having a new person staying with you is the hardest thing to do. we have to start in zero. other word is need to know each other well in order to avoid any problems and so on....



signature

Tuesday, August 4, 2009

The Cave Of The Golden Roses

Penah dgr x tajuk cite nih? Tetibe plak tringat cite ni lps tgk gambar angsa. xde keje nih tgk gmbar angsa.
Cte ni dh lama ditayangkn kt tv dlu. I cant remember the exact date. But i’m very sure cite ni on air time bulan puasa,waktu mlm and kt tv 2. Time tu sye still in the primary school. Kire dlm thn 90’s.

Rindu nk tgk cite ni lg because it’s a fairy tale story. Like other fairy tale story dlm cite ni of course la ada beautiful princess, handsome prince and evil witch. Tapi kwn sye ckp cite ni combine sume cite fairy tale yg penah kite dgr. Hmm, interesting rite?

Kalo de lg sape2 yg xdpt recall cite ni psl pe. Korang penah dengar nama Fantaghiro, Prince Romualdo, Tarabas?? Sure dh dpt skit2 kn. Mybe these pictures will help u to remember the movie..




Princess Fantaghiro


Prince Romualdo


Tarabas
*my favourite*



I really don't expect that i will remember this movie again even though it had been such a long time since i was a little girl. But i guess this movie really took my heart away.

Really hope to see this movie on tv again. Dh lama x berangan jd princess mcm zaman kecik2 dulu. :)

signature

Wednesday, July 29, 2009

Nasi Lemak Kopi O

Dalam kul 8.00 pagi tadi ayah kejutkan suh siap2 nk g festival kedah sejahtera. Ayah ckp pg ni ada show nasi lemak kopi o live diorang wat dr festival tu. Nanti bleh jumpe ngn farah adeeba ayah cakap. Hmm..dari xde wat pa pe kt umah sye pun kuatkn la semangat utk bgn tdo n trus siap2 gi mandi.


Dalam kul 8.45 kitorg gerak dari umah menuju ke bandar laguna tempat festival tu diadakan. Xdela best sgt pun sbb pameran je yg banyak. Rasa mcm g muzium pun ada. Alahaaaiii..bosannye la.


Tengah2 merayau kt festival tu tetiba ayah panggil suh amik gambar ngn host nasi lemak kopi o. Dgn muka x malu nye pegila posing depan camera.Huhuhu.. Dlm ati nk jgk gi salam2. Dah alang2 dh sampai kn.





Actually, festival ni pasal persekitaran rakyat n taraf sosio-ekonomi kedah. Mmg patut la sye langsung x berminat ngn festival ni.huhuhu. Jgn tiru mcm akk ye adk2.


Bila tgk dlm tentatif program de skuad kenari. Ingatkn bleh jumpe ngn skuad kenari (team futballer kdh).Tp dh tersalah jadual la pulak. Rupa2 nye diorang dh dtg semalam. Haiisshhh..melepas lg. Xpe2,jumpa lg di lain event.


signature

Hunting For Baju Raya


A week before I'm sitting for my exam for dis semester, my parents came all the way from Kedah together with my younger sis to pick me up at campus. They said they want to buy kain ela for this upcoming hari raya. We spend the weekend staying at MayTower. Mmg betul2 kt jln masjid india. Ayah cakap mmg sengaja die booking hotel tu so senang kitorang nk jln2 cri kain. Xpayah susah2 nk cari parking whatsoever..



1st Day (Saturday) :

Lepas je kitorang dah siap check in kt hotel tu,we staightly headed to all kedai kain yang ada kt jln masjid india and jln tar. Mmg sangat2 ramai org yg dtg untuk shopping kt situ. Im just thinking what it would be kalo la time tu tgh bulan puasa. Mesti letihnye melampau2. My mom and my little sis manage to get what they want. And nothing for me. Nevermind,there is one day left for me to find one. :)
Malam tu plak ayah ajak g downtown but I insist nk pegi uptown cheras. But my dad x tau direction nk pegi sana. After asking for direction kt farra then we manage to get there. Xde shopping pa pe pun just merayau and cuci mata.




2nd Day (Sunday) :

After having our breakfast, we continue our mission and finally i manage to get kain yg sye bekenan.
Bukan 1 tp 2 sekaligus.Hehehe. Susahnye nk buat pilihan.Bila xde yg bekenan lgsung semua xcntik. Tp bila 1 dh bekenan nmpak semua cntik plak.Huhuhu..
Lepas semua dh settle kitorang lunch kt My Asam Pedas Shop (Linda Onn) and my dad send me back at hostel.Huhuhu..





p/s: There will be another part in hunting for baju raya with my best buddies in the fasting month.
To farra & awin : nanti kite g merayau puas2 eh.




signature

Monday, July 27, 2009

Hear ye! Hear ye!




Hear Ye, Hear ye. Let it be said.
Sound the trump.
I have a proclamation of the biggest association.
Send the message throughout the land that...

I finally had successful created my own blog. yippie :)

There's nothing much to say for this opening entry.
Just relieved that i finally made this come true.
By time to time i will try to make my blog interesting and not-so-boring blog.

I will updated u soon with my daily life stories..
Thanks for reading.. :)

p/s : Thanks to my very best friend Farra who always encourage me to start
this new hobby. Really appreciate that. Hugs and kisses for u my dear..

signature