Tuesday, December 22, 2009

Go Fishing!!!

Fishing???
sya sbananye bkn la minat sgt bab2 fishing ni tp saje je menyibuk ikut ayah ngn famili angah gi fishing..
sbb nye fishing kali ni bknnye dok kt tepi sungai or naik bot gi tgh sungai..


Tapi...

kite yg tido kat ats sungai..

muahahaha..

actually,kt area umah sya de 1 tempat ni nma nye Teluk Bayu..
kt cni de org bela ikan dalam sangkar n de jugak chalet terapung utk org2 yang minat fishing..
so,xpyh la susah nk gi sewa bot or something utk fishing
kn..
siap bleh bawak the whole family lg join fishing ni..


fara sure ingt lg tempat ni sbb kite penah ronda2 naik moto buruk sya time fara dtg kedah dulu.. ingat x? konon2 nye gi sana bleh la jumpe futballer kedah..hu
huhu


well..utk nk sampai ke chalet tu pun of course la kene naik bot kn..
dh nama pun chalet terapung..


mula2 sampai kt sana sya rase sebijik macam cite duyung la plak..
keliling sumenye air sungai..
pastu bleh fishing kt keliling umah tu..
bez sngt..

ayah la org yg paaaaling excited nk fishing mengalahkan my cousins..
after lunch die trus gi pasang umpan and try utk dpt ikan yg besar..
konon nye la..
tertunggu2 jugak kot2 la bleh merasa mkn ikan besar mlm tu..
hehehe



xpe la ayah..dpt ikan kecik pun jd la ye..
sbb dr pg sampai ke mlm ayah sorg je yg dpt ikan2 tu..





oopppsss..x ingt plak nama ikan tu..huhu

sori..i told u i really not good in fishing ape tah lg nk ingat nama ikan..hehehe


well..sya plak sekor ikan pun xdpt..
huhuhu..
dh puas try byk kali tp..
tetap x dpt jugak..


yang paling best nye time dinner la sbb kitorg dpt makan sume ikan2 tu..
mcm2 lauk ada smpai xtau nk makan yg mana satu..
yela..
tukang masak pun ramai..huhu..
makngah, tok, and tok nah..



semuanye berjalan lancar until ayah kene sengat dgn ikan duri time nk cabut mata kail dr mulut ikan tu..
sume org terkejut time tu..
nk g klinik pun kat darat n kitorg kene tggu sampaila bot datang.
hmm..agaknye ikan tu dh geram sbb dh byk kwn2 die kene tangkap kot..huhuhu
lps tggu dlm sejam, sya drive bawak ayah gi klinik and kene suntikan..


the next day angah dapat ikan besar sampai nk siang pun kene potong 14 kerat..
ikan tu ala2 macam belut je rupe nye tp lg besar n panjang..
sume org b'lumba2 nk dpt ikan paling besar aritu..
walaupun sya xdpt ikan but still sya seronok sangat join diorg gi fishing..


nevermind..
lain kali sya bleh try lg utk dpt ikan..


neway, i'm thinking of to bring my frens there one day..
sya rase awin paling suke skali ngn fishing stuff ni..
hopefully bleh bwak my buddies plak..
korg mesti nk kn..kn?

<___________________>






signature

2 comments:

faRra said...

for sure la ingt!!!!!Hehehehe..
siap kite dok layan pak cik kt ctu lg~ :p

Sya, d tak rase diri mcm Maya Karin dalam cter DUYUNG tu time kt chalet terapung tu????


:P

Syarafina said...

uiiisshh..x pun la.sbb kite kn xreti berenang..
rase mcm orik si beruk apek tu ade la..hahaha