Saturday, October 10, 2009

Picnic At Sg Tekala

Yey...
Last week sya pegi picnic wif my clasmates Nadiah, Ezi, Fazilah, Shahrul, Wan and Me kt Sg. Tekala, Langat.
Walaupun dh seminggu tapi baru skang de masa nk update. Lately wifi x berapa laju kat hostel.
At first, nadiah yang ckp kt sya jom gi picnic nk?
So, without thinking sya pun terus jawab jom..jom! =)
Memandangkan kitorg semua xde clas ari isnin so berangkat la
kitorg ke sana isnin lepas.
Tambah2 lg weekdays plak so dh confir
m xramai org.



Yaya, Ezi ngn Fazilah dah bgn awal pagi sbb nk siapkan sandwich untuk kitorg.
Kesiaaannn diorg.
So sorry sya xdpt tolong sbb sya kat blok siswa and korg kat blok siswi.
Neway, sandwich tu sgt2 la sedaaaaap.
X rugi korg bgn awal pg.
*________*






On the way ke sana kitorg ikut jalan jauh sikit.
Sbb nk cari KFC punye pasal.

Bukan ape takut sandwich x cukup untuk kitorg mkn nanti.
Dah jumpa KFC kt semenyih kena plak tggu 20 minit utk diorg go
reng ayam.
Yela..awal2 pg mana la de org nk beli KFC lg.

Still waktu breakfast lagi.
Tu pun kire nasib baik la diorg nk jugak goreng ayam tu.



Kitorg sampai kt sana dlm kul 10.30 pg and memang dah expected xramai org pun kt sana.
Apa lagi...

Kitorg pun mmg dh x sabar2 dah nk terjun dlm sungai.
Disebabkan xde org, kitorg pun bleh la pilih tempat yang best sikit.
Tapi, sebelum masuk kena bayar entry fee tau.
X mahal pun just RM 1 for adult and RM 0.50 for childre
n.
Patut la tempat die bersih je rupanye de org cuci.
Ok la tuuuuu..







Alhamdulillah time kitorg pegi sana mmg x hujan cuma awal2 tu mendung je.
Hmm..kitorg lunch dgn sandwich, KFC, and keropok je.
Xde makanan berat mcm nasi pun al maklumla semuanye
nk cepat dan pantas je. Huhuhu



Lama gile kitorg berendam kat dalam air tu.
Dr pg sampai la ke petang.

Semuanye mandi macam xpenah jumpa air sungai. Hehehe
Klakar la korang especially shahrul.
Die mandi macam budak kecik. Macam2 aksi die buat.
Action kamen la, renang berirama la.
Kan yaya?
Puas kitorg tergelak tgk die.
Walaupun air sungai tu sejuk sampai menggigil badan pun still x nak naik jugak.









Bile semuanye dh xtahan sejuk baru la kitorg decide nk bertolak balik.





On the way home, kitorg ikut jalan lain.
And lucky us kitorg lalu kt empangan semenyih.
Tempat die cantik gile.
And we decided nk stop by jugak amik gambar walaupun masing2 dah letih sangat mandi manda.






At last, kitorg sampai unisel pun around 6.30 pm.
Dalam kete pun masing2 dah tetido.
Except for the driver la.
Nasib baik wan yang tolong drive my car.
Bleh la sya tido. hehehe


Thanks korang sbb plan picnic ni.
Walaupun dah alomost 3 years kite jadi kawan tapi x penah lg kite g picnic kan.
Memang best sangat2.
I really enjoy that.
<__________>
Next sem kite dah last sem.
Hopefully our friendship last till de end of time.
Luv u guys..
Ummmmuuaaaahhh.




signature

3 comments:

MiSz iERa said...

g sungai tekala xajak..
uwaaaa...nak ikut :P

faRra said...

i miss the moments kite g ulu bendul aritu...
:))))

sya, miss our time dear...
ermmmm..i really hope u'r ere wit me rite now...

love u darl...~

Syarafina said...

kak eira : ari isnin kn akk de clas. camne mau ikut maa.. =)


fara : me too dear.miss n luv u always =)