Wednesday, May 26, 2010

How I met my wonderful BFFs

Setiap orang ada kawan baik atau BFF sendiri rite?
Kawan yang baik sentiasa ada dengan kita walaupun susah atau senang.
Ini apa yang orang selalu cakap.Memang ada betul nya.
Dan tidak semua kengkawan yang sanggup ada dengan kita bila kita susah.
That's R.E.A.L.I.T.Y.


Thank god my life is blessed with my wonderful BFFs.They are always there for me whenever i need them to.
But as for me,
I do not need the wealth or status or beauty from my bff.
I just need your attention, understanding and patient as i walk through my hard and tough time.
And to support me in whatever i am doing.
To correct me if i am wrong.
And for that, i want to thank them for just being a great person to me and so close to me.
.
.
.

WAN FARAH HILLIA BT ABU BAKAR

As i remembered,
the first moment when i met her was when i went to her house at hostel for lunch.
The invitation was from her roommate.
And we were introduced by her.
Hmm..Masa mula-mula jumpa dengan fara ni dia sangat la pemalu.
Tanya sepatah jawab sepatah. Hihi
Malu ye fara?? :p
But still i remembered at that time fara buat rambut curl.
So nice with her long hair.(*_*)We were always talked and share about our problems almost every nite.

And to be exactly it was happened to be my first girl's fight at uni which involves her+so-called-bff and me+so-called-bff.
Dear, I did not regret of all that happened to us at that time. Even though it was very painful and i was thinking to quit study. Because of that pain, i found the cure and powerful remedy which is YOU. The fight had bring us together and understand each other well and i really cherish this beautiful friendship.

We both love shopping so much. And Fara is known as HANTU KASUT. Sebab nya asal masuk vincci je mesti ada je sepasang kasut yang dia beli. She once influenced me to buy high heels which cost RM96. And I did bought that heels!
Entah berapa puluh pasang koleksi kasut fara yang ada sekarang ni ye? :p
Dipendekkan cerita tak mungkin la Fara akan balik dengan tangan kosong bila kitorang pergi OU terutamanya. Awin and Ayu always bet akan ada beg plastik shopping dalam tangan Fara. =)
We love everytime Padini ada big sale. Both of us will separate in almost 1 hour and hunting for the clothes. Bila dah puas baru la kitorang masuk fitting room together.

You will always be my besties and you always are.

Love u more
.
.
.

NURUL HAZWANI BT HASLAN

Awin ooo Awin..
Kitorang kenal dari Fara. At that time me and Fara tengah queue for hostel registration.
And we need to find four other people in order to pick our own house. Fara cakap dia ada sorang kawan yang nak duduk hostel dan diorang sama-sama terlibat dengan minggu orientasi untuk freshie uni.
So, i said ok!
(*_*)

Mula-mula jumpa awin ni kitorang tak banyak cakap sangat. Maklumla masing-masing pemalu. Haha..Pa pe pun semua nye melalui Fara je.
Tapi yang kelakar nya awin ni ingat sya lagi tua daripada dia.
And she called me kakak ok!
Aduiii..awin ooo awin. Hehe
When we first staying together she happened to ask Fara this.
"Fara, mane fara kutip kawan yang rajin kemas umah ni?" :p
Awin, i memang rajin kemas umah tau!
But i take that as a compliment. =)

Awin ni memang sangat pandai memasak. Macam-macam dia masak untuk kitorang sampai kitorang panggil dia IBU. Before pergi kelas dia suruh kitorang makan breakfast dulu and we always dinner together at home everyday. Eating everything she had cooked for us.
And semua nya caaaaangat cedap.

Thanks awin for preparing the food. Dan selalu menggemukkan kitorang. Tak ada 1 hari pun yang saya tidak akan tambah bila makan. And i always blame her for that. Ngee
And everytime saya nak senduk nasi she will said
"Sya, jangan salahkan awin eh kalo sya gemuk".
(*_+)

Dear, really glad to meet u and i am grateful to have the chance knowing you dear.

Love u more..
.
.
NUR IDAYU BT MUZAFFAR


Budak kecik ni jumpa masa tengah queue untuk registration hostel jugak.
Masa tu ayu dengan kawan baik dia Ika. Memandangkan time tu diorang berdua je so kitorang pun ajak Ayu dan Ika untuk join stay dengan kito
rang.
And they said Yes! =)

At first, kitorang panggil ayu ni FBI sebab kitorang suruh dia intip pekerja jana niaga time registration. Sebab nya kitorang nak tau jana niaga tu dah offer floor berapa. Sape la nak duduk tingkat 4 kan? Kitorang dari awal lagi dah aim 1st floor. So, kena la tunggu jana niaga tu penuhkan rumah dari tingkat 4 sampai la ke ground floor.

At last, kitorang dapat juga rumah kat tingkat 1 walaupun kena tunggu sampai petang. It was fun that day. Really worth it.
Ayu, thanks sebab selalu jadi good listener bila kak sya selalu bebel-bebel. Kak sya rasa lega sangat bila dapat luahkan semua kat ayu.
You are wonderful person walaupun ayu kecik. Hehehe

Love u more
.
..

NOR AZLINA BT AZMUDDIN


I met her when she became my roommate after Fara dah habis study. That time i was having a really hard time staying alone and too sad after Fara dah habis study.
But i am grateful cause Allah send me another wonderful person to accompany me in facing all tough days in unisel.

Ina ni agak kelakar sebenarnya. Ayat-ayat dia yang slumber tu selalu buat kitorang gelak sampai nak pecah perut.
Kalau saya kejut dia pagi-pagi mesti dia akan tido balik kalau pantang terlepas pandang cikit.
Bila jerit je panggil nama dia nanti dia akan bagi alasan ni,
"sya,ina tak tido pun. ina cuma rehatkan mata je"
Tu je la alasan dia bila kejut kan time tido.Hmmm
Cara dia cakap pun lembuuuuuuuut je.
Sampai ada orang cakap suara dia menggetarkan jiwa gitu.
Hati-hati ye ina. Suara u bahaya tau. Hehe.

I really miss the aerobic-at-home yang kite buat kat rumah dulu. Sampai pancit i ikut u terlompat-lompat. But i was enjoy doing that with you. I also miss nak dengar ringtone alarm you 'Imma be' tu. Rindu jugak nak minum air teh vanilla yang ina buat malam-malam time kita study.
*sigh*

Love u more
.
.
.


I guess this entry is not much to say and express how i love and appreciate u girls sooooooo much.
Allah created more room for us to love more people other than our family.
I miss everything about you girls. We have been through a lot and still be together. I hope this beautiful friendship will last forever till semua orang dah beranak-pinak nanti ye.
I always pray for your happiness and success in the future. Do remember all the good memories we had.

L.O.V.E

p/s : kalau nak tau, kitorang semuanya anak sulung dalam famili masing-masing. what a great combination ya girls.

*________*


signature

4 comments:

faRra said...

Thanks for this very sweet entry. :)
I cant stop crying till the last word.

Syara, for u too. Thanks for being a great & wonderful friend of mine! I'm so grateful to have u as my bff. & just like you, i never regret of the FIGHT that we had among four of us before. Because of that, this is US now!

Love you, Sayang!

SYARAFINA said...

Ur welcome darling.
The story of how i met u olls still be captured in my mind and always be.

Love u more!
ummuuaahhh

MEDIHA OMAR said...

bff complete ourselves kan :)

SYARAFINA said...

Mediha : Yesss =)
u r completely right